Toyota GT 86 Drift rekord.


 Toyota Hering, Toyota GT 86 Drift rekord.

Toyota Hering szalonautó kedvezmények, akciós finanszírozás

ÚJ GUINNESS CSÚCS: A TOYOTA GT86 ÉS JESSE ADAMS AUTÓS ÚJSÁGÍRÓ FELÁLLÍTOTTÁK A VILÁG LEGHOSSZABB DRIFT-REKORDJÁT

 

 

  Toyota Hering, Toyota GT 86 Drift rekord.

A világ legnagyobb autógyártója, a Lexus prémium márkát is jegyző, környezetbarát hibrid modelljeiről ismert. Az iparági innovációk és forradalmi műszaki megoldások terén is élen járó Toyota rendkívüli motorsport örökségre tekinthet vissza: a modelljeinek megbízhatóságáról, elnyűhetetlenségéről elhíresült japán autógyártó az autósportra, mint a jövőbemutató fejlesztések legkeményebb körülmények közötti tesztelésének lehetőségére tekint. Ezt a nem mindennapi örökséget a világelső autógyártó a versenypályákon. Épp úgy ápolja (legyen szó a Rally Világbajnokságon legközelebb Lengyelországban versenybe szálló Yaris WRC-ről.   

AZ ÖTLET

Amikor a The Star Motoring újságírójában, Jesse Adamsben megfogalmazódott az ambiciózus cél, hogy megdönti a leghosszabb driftelés Guinness világrekordját. A Toyota Dél-Afrika azonnal érdeklődni kezdett a dolog iránt, hiszen ez remek alkalmat kínált a nemrégiben felfrissített Toyota 86 ’megvillantására’.  A Toyota 86 az elsőtől az utolsó csavarjáig a vezető autójának készült, olyan teljesítménnyel és irányíthatósággal.  A kiváló ’mosoly/kilométer’ arányt garantál. „Veleszületett örömautó-karakterével a 86-os modell tökéletes drift-gépnek számít. Alacsony tömegközéppontja, klasszikus orrmotoros-hátsókerékhajtású felépítése és remek futóműve kiváló sportkocsivá avatja a 86-ost.

 

A TESZT

A Pretoriától nyugatra található Gerotek pályán gyűlt össze a csapat. Több hónapnyi tervezés, kutatás és logisztika után most kellett kiderülnie, hogy egyáltalán lehetséges-e elérni a kitűzött célt. A kísérlet reggel 09:07 órakor vette kezdetét, amikor Adams kigördült az aszfaltra. Egyik kör jött a másik után.  Egyik óra telt a másik után.  Miközben az időmérők és a hivatalos megfigyelők megállás nélkül mérték az idő.  Számolták a leautózott köröket, és persze gondosan ellenőrizték a kerekek folyamatos pörgését és az irányváltásokat.

A hivatásos és nagy szakértelemmel bíró zsűriben olyan neves személyiségek ültek.  Mint Mike Skelton, a SupaDrift igazgatója, Chad Luckhoff, a SupaDrift versenybírója és ismert motorsport-kommentátor,. Jim McFarlane, a SupaDrift versenyzője és promótere, Lawrence Minnie, a SupaDrift nemzeti versenybírója. Valamint az MSA-minősítésű Jackie Schreiber és Tony Taylor. Az egész csapat tapsviharban tört ki, amikor Jesse Adams túljutott a 800. körön, megdöntve ezzel az addigi rekordot.

 

AZ EREDMÉNY

Öt óra és negyvenhat perc múltán a körszámláló a 999-es állásról 000-ra fordult át.  Jelezve, hogy a pilóta immár 1000 kört autózott. A csapat diadalittas éljenzéssel rohant a kimerült Adamshez, hogy gratuláljanak teljesítményéhez. A Toyota 86 hivatalosan 168,502 kilométeren át száguldott; egy kör átlagosan 177 méternek felelt meg.

A korábbi rekordot komoly távolsággal, 24,376 kilométerrel sikerült túlszárnyalni. A fenti eredményt két, egymástól függetlenül működő GPS-alapú VBOX adatgyűjtő rendszer is hitelesítette.

 

 

 

 

 

###

További információ:

Varga Zsombor

PR manager

Toyota Central Europe Kft.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés