Hybrid vagy elektromos ?


 Hybrid vagy elektromos ?

 

Toyota Hering Szolnok Jászberény, Szalonautó ajánlatok, közel 200 gépkocsi telephelyeinken, kedvezményes ajánlatok, finanszírozási akciók HYBRID tesztautók.

személygépkocsiknál is ÁFA visszaigénylési lehetőség nyíltvégű lízing ajánlatok. THM 0% – 5,9 % akciós Hybrid gépkocsik.

Toyota Hering szalonautó ajánlatok, CHR, Rav4 Yaris, Auris, Corolla

 

KÉSIK AZ ÁTTÖRÉS ELEKTROMOS FRONTON, HELYETTE ITT A HYBRID FORRADALOM

 

 

Az elektromos autók terjedését segítő tényezők nemigen mozdultak előre 2016-ban. Sem az infrastruktúra, sem az autókínálat sem a több országban elérhető támogatások és kedvezmények. Magas beszerzési árak területén nem történt lényegi előrelépés.

Ez meg is látszik az értékesítési számokon. Az Európai Autógyártók Szövetségének adatai szerint az Európai Unióban forgalomba helyezett tisztán elektromos autók száma a tavalyi évben mindössze 5 százalékkal nőtt. Szemben a hibrid értékesítéssel, ami ugyanezen időszakban 27 százalékkal bővült.

 

KÉSIK AZ ÁTTÖRÉS ELEKTROMOS FRONTON, HELYETTE ITT A HYBRID FORRADALOM

Miközben az elektromos autók széleskörű elterjedésének egyik legfontosabb előfeltétele, az infrastruktúra: A megfelelő sűrűségű töltőhálózat kialakítása területén európai szinten sem történt előrelépés. Maguk az elektromos autók is számos kihívással kell, hogy szembenézzenek.

Továbbra sem sikerült igazán praktikusra növelni a tisztán elektromos autók hatótávját. Még gyors töltővel is viszonylag magas a töltési idő, az autók pedig, a több országban az elterjedésüket elősegítendő elérhető támogatások és kedvezmények ellenére továbbra is drágák.

Jelenleg ennek köszönhetően az elektromos autók a felhasználók szűk körét leszámítva nem tekinthetőek praktikus választásnak. A legtöbb magánvásárló, de különösen az európai autóértékesítés tekintetében is számottevő vállalati flották nagy része számára egyszerűen túl kevés a jellemzően 120-300 kilométeres hatótáv. A gyors töltővel is fél órától akár hat-hét óráig terjedő töltési idő.

 

KÉSIK AZ ÁTTÖRÉS ELEKTROMOS FRONTON, HELYETTE ITT A HIBRID FORRADALOM

Jelenleg ugyanakkor a leginkább környezetbarát és egyben legköltséghatékonyabb, legalacsonyabb üzemben tartási költségeket jelentő, legpraktikusabb megoldásnak a benzines és elektromos meghajtást kombináló hibrid technológia bizonyul.

A hibrid autók a városi közlekedés során akár 60-70%-ban tisztán elektromos üzemben közlekednek. Mindez a hibrid értékesítések növekedésének elképesztő ütemében is visszaköszön.

Európai adatok.

Európában tavaly 27%-al bővültek a hibrid eladások. Hazánkban ennél is elképesztőbb, 245%-os növekedés volt megfigyelhető. Azaz két és félszer több hibrid autó talált gazdára, mint az előző évben.

A hibrid autók piacán egyébiránt elkülönülnek az úgynevezett full hibridek és plug-in hibridek. Mindkét változatot a hibrid technológiát 20 évvel ezelőtt kifejlesztő, azóta prémium márkájával, a Lexus-szal együtt mintegy 10,5 millió hibrid autót értékesítő Toyota jegyzi.

A full hibridek esetén nem kell bajlódnunk a töltéssel. Az elektromos akkumulátort az autó fékezési energiája tölti. Automatikusan váltva az elektromos és benzines hajtás között. A plug-in hybridek esetén elérhető addicionális elektromos hajtás is. Az akkumulátor hálózati töltése révén, a felmérések alapján ugyanakkor a felhasználók 70-80%-a nem veszi ezt igénybe. Éppen az elektromos autók elterjedésének is gátat szabó infrastruktúra hiányosságai okán.

 

Hybrid hajtás.

A hibrid meghajtás népszerűségének ilyen intenzív növekedéséből természetesen azok a autógyártók profitálhatnak leginkább, akik már most rendelkeznek erős hibrid kínálattal. A technológiát jegyző, a piac legszélesebb hibrid  portfólióját kínáló, a világ leginnovatívabb és legzöldebb autógyártójának tartott, világelső Toyota és Lexus. Komoly előnnyel indul.

Elég ha csak a hazai piacot nézzük. Tavalyi évben a teljes magyarországi hibrid értékesítés mintegy 82,2%-át ez a két márka hozta.  A Toyota eladásainak 20,4%-át (ez idén már 30% körül alakul), a Lexus esetében pedig 95,7%-át (idén közelíti a 99%-ot) tették ki a hybridek.

 

 

 

További információ:

Varga Zsombor

PR manager

Toyota Central Europe Kft.Toyota Hering Hybrid szalonautó akciók, kérje egyedi ajánlatunkat

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés